#Schrijftip. Bewaak je schrijftijd.

Schrijven vraagt concentratie en dus zo weinig mogelijk afleiding. Zelfs voor iemand die beroepsmatig schrijft is het belangrijk om zich niet te laten afleiden.

Dat heb ik gisteren nog maar eens ondervonden.

Een zitplaats onder de airco vorige week heeft ervoor gezorgd dat er alleen nog zacht gefluister uit mijn mond komt. En als ik echt mijn est doe en iets wil benadrukken dan laat ik ook wel eens een gepiep horen. Ja, daar lachen degenen die in de buurt zijn mee. (Ik kan hen geen ongelijk geven).

Het voordeel van een tijdelijke sprakeloosheid is dat ik de telefoon niet kan beantwoorden. Dus laat ik de voicemail zijn werk doen.

Een verademing.

Gisteren heb ik een tiental telefoonoproepen gemist. Of anders gezegd: ik heb mijn schrijfwerk ongeveer tien keer niet onderbroken om de telefoon op te nemen.

Resultaat? Ik ben bijna dubbel zo productief geweest als op werkdagen waarin ik mijn medemensen wél telefonisch te woord sta.

Ongestoord en geconcentreerd heb ik een publireportage geschreven voor een juwelenontwerpster, de webteksten aangepast voor een ontstoppingsbedrijf, Facebookberichten ingepland en feedback gegeven op de website van een businesscoach. Dat laatste zou ik onder normale omstandigheden via Skype hebben gedaan maar nu heb ik mijn commentaren en suggesties getypt.

Wat op de planning stond en ik niet heb kunnen doen is afspraken maken voor mijn geplande blogworkshop in juni.

Voor de rest heb ik veel kunnen afvinken. Ik zou bijna hoera roepen, ware het niet dat ik geen vreugdekreten kan slaken nu.

Mijn inzicht is dat ik voortaan meer de telefoon op voicemail zal zetten.

 

BLOG JIJ AL? OF HEB JE NOG KOUDWATERVREES?

Wat als we nu eens samen werk zouden maken van je blog?